Vliv kreativního účetnictví na snížení základu daně - Mikeš, Jan (2011)
Diplomová práce má za úkol postihnout různé reálné způsoby ovlivnění základu daně pomocí kreativního účetnictví. V práci na reálných příkladech odhalených kontrolami finančního úřadu prezentuji různé typy snižování výnosů, zvyšování nákladů, urychlování nákladů či operací mezi propojenými osobami, které ovlivňují základ daně a daňovou povinnost. Součástí práce jsou i kapitoly o osobní spotřebě podnikatele, mankách a chybách.