Analýza kapitálové struktury akciové společnosti a možnosti její optimalizace - Boumová, Markéta; Valach, Josef, 1933-2025; Hanzlík, Kamil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou optimalizace kapitálové struktury a snahou podniků o její kvantifikaci a to na úrovni teoretické i praktické. V první části je práce zaměřena především na oblast teorie, která je poměrně široká. V úvodu je blíže popsána kapitálová struktura podniku a její jednotlivé složky. Zmíněn je také způsob výpočtu nákladů na jednotlivé druhy kapitálu. Následně je značná pozornost věnována popisu a zhodnocení jednotlivých teorií optimalizace kapitálové struktury a naznačeny jsou i nejdůležitější determinanty, ovlivňující kapitálovou strukturu firem. Praktická část práce se již zaměřuje na konkrétní podnik Škoda Auto a.s. a na otázku optimalizace jeho kapitálové struktury. Těžištěm této části je podrobná analýza struktury kapitálu, zaměřená především na míru využití cizích a vlastních zdrojů v dané společnosti a následný výpočet nákladů kapitálu společně s vyvozením jednotlivých doporučení v oblasti optimalizace kapitálové struktury.
Vedoucí práce: Josef Valach
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses