Datový standard XBRL - Najmanová, Veronika (2010)
Tato práce zkoumá a shrnuje datový standard XBRL. V práci jsou přiblíženy nejdůležitější taxonomie a instituce, které se podílí na vývoji a přijetí XBRL ve světě jako formátu pro vykazování finančních i nefinančních informací. Nejvíce pozornosti je věnováno implementaci XBRL v jednotlivých částech světa a v České republice. Praktická část práce je zaměřena na možnosti využití XBRL v rámci České republiky a zhodnocení připravenosti České republiky pro přijetí XBRL v porovnání s ostatními státy světa.