Datový standard XBRL - Najmanová, Veronika; Vašek, Libor, 1978-; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tato práce zkoumá a shrnuje datový standard XBRL. V práci jsou přiblíženy nejdůležitější taxonomie a instituce, které se podílí na vývoji a přijetí XBRL ve světě jako formátu pro vykazování finančních i nefinančních informací. Nejvíce pozornosti je věnováno implementaci XBRL v jednotlivých částech světa a v České republice. Praktická část práce je zaměřena na možnosti využití XBRL v rámci České republiky a zhodnocení připravenosti České republiky pro přijetí XBRL v porovnání s ostatními státy světa.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses