Prezentace dlouhodobých hmotných aktiv v účetních závěrkách dle IFRS / US GAAP - Karľa, Tomáš (2010)
Cílem práce je vymezit dlouhodobá hmotná aktiva dle IFRS a dle U.S. GAAP a porovnat jednotlivé prvky této problematiky v obou úpravách, a to vše s využitím účetních závěrek společností The Coca-Cola Company a Coca-Cola HBC. Část práce bude také věnována právě probíhajícímu konvergenčnímu procesu mezi IFRS a U.S. GAAP. Práce se nevěnuje specifikům zemědělšké činnosti (IAS 41).