Vliv změny frekvence povodňových škod na pojistné produkty - Pavlíček, Tomáš; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Kiovský, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Diplomová práce nesoucí název "Vliv změny frekvence povodňových škod na pojistné produkty" má za cíl popsání dopadů tohoto druhu přírodních katastrof na finanční a pojistné produkty. Úvodní část definuje povodně, jejich historii a provádí jejich členění na jednotlivé typy. Druhá kapitola se věnuje produktům zabezpečujícím pojištění proti povodním. Následující třetí kapitola popisuje opatření, která tuzemské pojišťovny, banky a vláda vůči povodním doposud přijaly. Čtvrtá kapitola se naopak věnuje návrhům opatření, které tyto jednotlivé subjekty předkládají v rámci řešení povodňové problematiky, a která doposud nebyla přijata. Poslední, pátá kapitola, v krátkosti představuje povodňovou problematiku v rámci Evropy, především se zaměřením na Německo a Slovensko.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses