Úloha ratingových agentur při hodnocení bankovních rizik - Strelcov, Olga (2011)
Tato diplomová práce vyhodnocuje současný stav ratingových agentur a jejich význam při hodnocení bankovních rizik. První část práce poskytuje souhrnný přehled o ratingových agenturách, popisuje jejich vývoj a úlohou na finančních trzích. Ve druhé části se charakterizuje účinnost nové regulace ratingových agentur a dalších kroků, které by měli zvýšit efektivitu přijímaných opatření.