Úloha ratingových agentur při hodnocení bankovních rizik - Strelcov, Olga; Witzany, Jiří, 1966-; Tuček, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato diplomová práce vyhodnocuje současný stav ratingových agentur a jejich význam při hodnocení bankovních rizik. První část práce poskytuje souhrnný přehled o ratingových agenturách, popisuje jejich vývoj a úlohou na finančních trzích. Ve druhé části se charakterizuje účinnost nové regulace ratingových agentur a dalších kroků, které by měli zvýšit efektivitu přijímaných opatření.
Vedoucí práce: Jiří Witzany
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses