Srovnání českého a kanadského systému pojištění automobilů - Kučera, Michal (2011)
Práce porovnává systémy pojištění automobilů v České republice a kanadské provincii Alberta. Systémem pojištění automobilů se rozumí soustava odpovědnostních a neodpovědnostních krytí, ať už je zastřešena jedinou souhrnnou pojistkou nebo má podobu několika samostatně sjednaných pojištění. První část práce seznamuje čtenáře se systémem pojištění automobilů v České republice, druhá část se věnuje systému kanadskému. Prvotním vyústěním práce je definování a vysvětlení rozdílů mezi oběma systémy, následně je prezentována úvaha nad možnostmi implementace některých prvků kanadského systému do systému českého a naopak.