Srovnání českého a kanadského systému pojištění automobilů - Kučera, Michal; Ducháčková, Eva, 1958-; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Práce porovnává systémy pojištění automobilů v České republice a kanadské provincii Alberta. Systémem pojištění automobilů se rozumí soustava odpovědnostních a neodpovědnostních krytí, ať už je zastřešena jedinou souhrnnou pojistkou nebo má podobu několika samostatně sjednaných pojištění. První část práce seznamuje čtenáře se systémem pojištění automobilů v České republice, druhá část se věnuje systému kanadskému. Prvotním vyústěním práce je definování a vysvětlení rozdílů mezi oběma systémy, následně je prezentována úvaha nad možnostmi implementace některých prvků kanadského systému do systému českého a naopak.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses