Analýza vývoje pojištěnosti ve středoevropských zemích - Vágner, Marek (2011)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou vývoje pojištěnosti ve středoevropských zemích. Nejdříve se věnuje komparaci světového a evropského pojistného trhu podle jednotlivých ukazatelů pojištěnosti. Následuje část týkající se vývoje pojištěnosti ve vybraných středoevropských a východoevropských zemích. Práce je poté zakončena analýzou pojistných trhů zemí Visegrádské čtyřky.