Finanční analýza koncernu Vienna Insurance Group - Kůs, David (2011)
V diplomové práci se zabývám finanční analýzou pojistné instituce Vienna Insurance Group. Teoretická část práce je věnována obecné charakteristice pojistné činnosti a risk managementu, specifickému účetnictvím pojišťoven, dále pak problematice solventnosti a jednotlivým partiím finanční analýzy modifikované na pojistný trh. Obsahem praktické části diplomové práce je provedení konkrétní finanční analýzy.