Komoditmé futures na drahé kovy - Schwartz, Peter (2011)
Cieľom diplomovej práce je objasniť dôležitosť diverzifikácie investičných portfólií pomocou drahých kovov v súčasnej dobe a analyzovať trh drahých kovov z hľadiska dopytu, ponuky a cenového vývoja. Jadro práce sa zameriava na analýzu vývoja trhu drahých kovov v rokoch 1998 až 2011. V práci je použitá metóda komparácie drahých kovov medzi sebou a svetovými akciovými indexmi, metóda analýzy pri samostatných výpočtoch ukazovateľov, metóda dedukcie z výsledkov výpočtov.