Obchodování s komoditními deriváty - Hudeček, Lukáš; Málek, Jiří, 1953-; Paholok, Igor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Obchodování s elektrickou energií již není pouze okrajovou záležitostí některých ekonomických subjektů. Diplomová práce se detailněji zabývá kontrakty s touto energetickou komoditou. Pravidla obchodování jsou exaktně stanovena energetickou burzou. Nejinak je tomu i u Power Exchange Central Europe, jež definuje komoditní kontrakty a blíže specifikuje jejich parametry i pravidla obchodování. Práce se zabývá také možnými pozicemi na trhu a poskytovanými produkty s energetickou komoditou. Dosažené výsledky burzy PXE za poslední roky jsou analyzovány a podrobeny srovnání s realizovanými obchody na německém burzovním trhu. V závěru práce jsou vhodně doplněny možné nákupní strategie elektrické energie.
Vedoucí práce: Jiří Málek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses