Dojící robot Lely Astronaut jako výhodná investice - Hrůša, Tomáš (2011)
Práce z komplexního pohledu zkoumá ekonomickou efektivnost automatického dojícího systému Lely Astronaut v porovnání s konvenčním systémem dojení. K tomuto účelu využívá metodu čisté současné hodnoty. Výsledek práce poukazuje na ekonomickou výhodnost automatického systému a současně zdůrazňuje nutnost dodržování profesionálního řízení provozu.