Strategie podniku - Staněk, Filip (2011)
Předmětem diplomové práce je zpracování strategie budoucího vývoje vybraného podniku na základě jeho strategické analýzy. Práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou, kdy teoretická část popisuje metody a postupy, které jsou následně použity v části praktické. Praktická část potom analyzuje externí a interní prostřední podniku, na jejichž základě je sestavena jeho SWOT analýza. Ze získaných údajů je sestaven návrh budoucího vývoje firmy, který se opírá o stanovené poslání a vizi společnosti a je detailněji rozdělen na funkční strategie jednotlivých strategických obchodních jednotek. Nakonec je vybraná strategie hodnocena z pohledu vhodnosti, přijatelnosti a uskutečnitelnosti.