Specifika ohodnocování cyklických a komoditních společností - Beneš, Martin (2011)
Hlavním cílem předkládané práce je popsat fungování komoditních trhů, a to především na příkladu ropy, analyzovat specifika vybraných komoditních společností a určit jednak vliv těchto specifik na ohodnocování vybraných komoditních společností a jednak i moţnost vyuţití zjištěných výsledků pro ohodnocování ostatních komoditních společností.