Auditorská etika a případy jejího porušení - Skalický, Ivan (2011)
Práce pojednává o vztahu etiky a auditu. První část práce obecně vymezuje místo etiky ve společnosti a ukazuje, čím je audit z hlediska etiky specifický. Druhá část se věnuje etickým kodexům v auditu. Výstupem této části je srovnání etických norem platných v ČR a v USA. Poslední část práce ukazuje na případu Satyam konkrétní porušení auditorské etiky.