Interní audit a řízení rizik - Luzumová, Martina (2011)
Cílem diplomové práce Interní audit a řízení rizik je analýza interního auditu ve vybrané společnosti, stanovení postupu pro implementaci systému řízení rizik a posouzení softwarových možností pro interní audit a řízení rizik v této společnosti. Diplomová práce je nejprve zaměřena na historický vývoj a standardy interního auditu a řízení rizik a na vzájemnou provázanost těchto disciplín se správou a řízením společnosti. V praktické části je provedena analýza fungování interního auditu a řízení rizik a jsou nastíněny možnosti softwarových řešení ve vybrané společnosti.