Vykazování dlouhodobých hmotných aktiv podle českých účetních předpisů a IFRS - Trnková, Eva (2011)
Diplomová práce je zaměřena na vykazování dlouhodobých hmotných aktiv z pohledu českých účetních předpisů a z pohledu Mezinárodních standardů účetního výkaznictví. V kapitole věnované Mezinárodním standardům účetního výkaznictví je popsán přístup k vykazování dlouhodobých hmotných aktiv dle standardů IAS 16, IAS 40 a IFRS 5. V kapitole věnované českým účetním předpisům je popsána a srovnána česká úprava vykazování dlouhodobých hmotných aktiv s vykazováním dlouhodobých hmotných aktiv dle IFRS. Poslední, praktická, část se zabývá využívanými účetními pravidly ve vybraných společnostech.