Vykazování dlouhodobých hmotných aktiv podle českých účetních předpisů a IFRS - Trnková, Eva; Mejzlík, Ladislav, 1961-; Pelák, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Diplomová práce je zaměřena na vykazování dlouhodobých hmotných aktiv z pohledu českých účetních předpisů a z pohledu Mezinárodních standardů účetního výkaznictví. V kapitole věnované Mezinárodním standardům účetního výkaznictví je popsán přístup k vykazování dlouhodobých hmotných aktiv dle standardů IAS 16, IAS 40 a IFRS 5. V kapitole věnované českým účetním předpisům je popsána a srovnána česká úprava vykazování dlouhodobých hmotných aktiv s vykazováním dlouhodobých hmotných aktiv dle IFRS. Poslední, praktická, část se zabývá využívanými účetními pravidly ve vybraných společnostech.
Vedoucí práce: Ladislav Mejzlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses