Determinanty úspěchu rizikového a rozvojového kapitálu - Beran, Marek; Krabec, Tomáš, 1981-; Fous, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Diplomová práce si klade za cíl určit determinanty úspěchu rizikového a rozvojového kapitálu. Na začátku práce jsou definovány jednotlivé části private equity, podle jakých kritérií se dělí, jaké jsou mezi nimi rozdíly a vazby mezi jednotlivými účastníky na trhu. Poté je nastíněna historie obou hlavních částí. V dalším kroku je představen globální vývoj s důrazem na posledních 30 let. Větší prostor je posléze věnován Evropě, která bude následně stěžejní částí práce. V návaznosti na tuto část je ukázán metodický postup. V další části je definováno 7 států, které jsou následně podrobeny výzkumu. Ve čtvrté kapitole je samotný empirický průzkum jednotlivých států, a to České republiky, Velké Británie, Polska, Švédska, Rumunska, Singapuru a Francie, kde jsou zmíněny jednak samotné výsledky hodnocených faktorů pro empirický výzkum, ale i zdůvodnění jednotlivých hodnot. V poslední, páté, části je samotné vyhodnocení a komentáře k dosaženým výsledkům.
Vedoucí práce: Tomáš Krabec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses