Fundamentální analýza akcie Komerční banky a.s. - Marek, Vojtěch (2011)
Tato diplomová práce ve své první kapitole shrnuje teoretické poznatky v oblasti fundamentální analýzy. Dále se zabývá specifičností ohodnocení akcie bankovního titulu. Jednotlivé fáze fundamentální analýzy jsou poté prakticky aplikované na akciový titul Komerční banky listované na Pražské burze cenných papírů. Důraz je kladen zejména na komplexní ohodnocení akcie z hlediska globálních a odvětvových vlivů. Jsou uvedena porovnání jednotlivých ukazatelů se srovnatelnými bankami na českém trhu a oceněna značka Komerční banky. V poslední kapitole je na konkrétních datech vypočítána tzv. správná cena akcie a porovnána s aktuální cenou na trhu.