Implementace nového informačního systému konkrétní společnosti - Pospíšil, David (2011)
Tato práce se věnuje problematice implementace nového informačního systému. Práce vznikla na základě zkušeností s implementací nového informačního systému. Za cíl si v této práci beru představit proces implementace, který začíná analýzou současného stavu, návrhem řešení, výběrem dodavatele až po samotnou implementaci. Následně popíši současnou situaci, rizika projektu, výsledek implementace a možnosti, jak v příštích projektech ušetřit náklady a vyvarovat se části chyb, které vznikly touto implementací. Práce je rozdělená na dvě části. V teoretické části přiblížím problematiku z pohledu odborných publikací a v praktické části je ukázán celý proces implementace na konkrétním případu aplikace BUMERANG. Přínosem práce by mělo být shrnutí a odhalení skutečných problémů a rizik při implementaci takovýchto systémů. Práce by mohla sloužit jako pomůcka pro další projekty ve společnosti, protože odhaluje rizika a dává návod, jak se rizikovým situacím vyvarovat.