Vyplatí se krátkodobě parkovat v modré zóně? - Vokálová, Michaela; Svoboda, Miroslav; Potužák, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Bakalářská práce zkoumá, zdali se vyplatí řidičům neoprávněně parkovat v modrých zónách. Práce je soustředěna na krátkodobé parkování ve všední dny v časovém intervalu 8:00 -- 18:00 se zaměřením na oblast náměstí Barikád na území Prahy 3. Na základě vlastního sběru dat v 8 ulicích jsou vypočteny pravděpodobnosti penalizací neoprávněného parkování v modrých a oranžových zónách. Následně jsou vypočteny očekávané újmy v optimistické, průměrné a pesimistické variantě výše obdržené pokuty, které jsou porovnávány s jistou újmou v podobě hodinového parkovacího poplatku 40 Kč. Výsledná zjištění prokazují, že v optimistické a průměrné variantě se řidičům vyplácí parkovat neoprávněně v zónách placeného stání, přičemž neoprávněné parkování v oranžových zónách se jeví jako výhodnější varianta. Data byla získána z vlastních pozorování, dále potom poskytnuta od městské policie pro Prahu 3 a z odboru dopravy MČ Prahy 3.
Vedoucí práce: Miroslav Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses