Ocenění společnosti Rodinný pivovar Bernard, a.s. - Mocek, Petr (2010)
Cílem této práce je stanovit hodnotu podniku Rodinný pivovar Bernard, a.s. respektive jeho vlastního kapitálu pro případ jeho prodeje k datu 31. 12. 2010. V praktické části se práce zaměřuje na analýzu samotného podniku, strukturu jeho výroby a finanční analýzu podniku. Dále je v práci proveden rozbor mikrookolí podniku včetně českého pivního trhu. Součástí analýzy je i makrookolí podniku. Samotný výpočet hodnoty vychází z předpokladu, že podnik nenavyšuje kapacitu výroby a že předmětem prodeje je výrobní závod ve stavu ke dni 31. 12. 2010. Finanční plán byl stanoven na základě prognóz autora. Samotná hodnota vlastního kapitálu propočtena na základě výnosové metody DFCFE se dvěma fázemi.