Ocenění společnosti Rodinný pivovar Bernard, a.s. - Mocek, Petr; Sieber, Patrik, 1977-; Horník, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cílem této práce je stanovit hodnotu podniku Rodinný pivovar Bernard, a.s. respektive jeho vlastního kapitálu pro případ jeho prodeje k datu 31. 12. 2010. V praktické části se práce zaměřuje na analýzu samotného podniku, strukturu jeho výroby a finanční analýzu podniku. Dále je v práci proveden rozbor mikrookolí podniku včetně českého pivního trhu. Součástí analýzy je i makrookolí podniku. Samotný výpočet hodnoty vychází z předpokladu, že podnik nenavyšuje kapacitu výroby a že předmětem prodeje je výrobní závod ve stavu ke dni 31. 12. 2010. Finanční plán byl stanoven na základě prognóz autora. Samotná hodnota vlastního kapitálu propočtena na základě výnosové metody DFCFE se dvěma fázemi.
Vedoucí práce: Patrik Sieber
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses