Zavedení systému managementu kvality ve vybrané organizaci - Komjatiová, Petra; Plášková, Alena, 1949-; Hykš, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cílem mé diplomové práce je zhodnotit, do jaké míry organizace Alois Hynek splňuje požadavky certifikační normy ČSN EN ISO 9001:2008 a legislativy v oblasti kvality. Dalším cílem je příprava návrhů na odstranění případných nedostatků a vypracování dokumentace, kterou vyžaduje norma ČSN EN ISO 9001:2008. Diplomová práce je rozdělena do teoretické a praktické části. V teoretické části uvádím definici jakosti, její pojetí, legislativu v oblasti kvality a přístupy managementu kvality. V praktické části jsou uvedeny základní informace o organizaci Alois Hynek -- o její historii, produktech a organizační struktuře -- a je provedena analýza toho, které požadavky normy a legislativy organizace splňuje a kde se vyskytují nedostatky. U každého bodu normy ČSN EN ISO 9001:2008, kde se vyskytly nedostatky, uvádím návrhy na odstranění těchto nedostatků. Dokumentace požadovaná normou ISO 9001:2008 je uvedena v příloze této práce.
Vedoucí práce: Alena Plášková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses