Dopady krize na trh komerčních nemovitostí v České republice - Jankovský, Milan (2010)
Diplomová práce komplexně mapuje trh komerčních nemovitostí v České republice a jeho vývoj před vypuknutím hospodářské krize a během ní. Autor mapuje oba nejvýznamnější segmenty trhu komerčních realit -- kancelářské nemovitosti a sklady a průmyslové nemovitosti jak z hlediska nájemních, tak i investičních transakcí. Cílem diplomové práce je charakterizovat fungování trhu komerčních realit, jeho hlavní aktéry a složky a pojmenovat zásadní odlišnosti v dopadu ekonomické krize na jednotlivá odvětví trhu. Autor k analýze využívá veřejně dostupná statistická data, stejně jako poznatky z vlastní, více než čtyřleté odborné zkušenosti na realitním trhu. Na základě dostupných dat i těchto zkušeností autor formuluje také predikce budoucího vývoje na trhu.