Ekonomická analýza BM MOTO, s.r.o. - Barej, Martin; Mikan, Pavel, 1963-; Vávrová, Hana, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Tato diplomová práce obsahuje ekonomickou analýzu společnosti BM MOTO, s. r. o. a klade si za cíl detailně prozkoumat finanční zdraví podniku v návaznosti na realizovanou investici a doporučit změny, které povedou k jeho zlepšení. Vlastní práce je rozdělena na dvě hlavní části. První je metodologická část, ve které jsou uvedeny a vysvětleny všechny modely a postupy. V druhé části se tyto metody aplikují na vybraný podnik. Druhá část vychází především z účetních výkazů a zároveň využívá množství interních informací. V této práci je zpracována jak detailní analýza absolutních, tak poměrových ukazatelů. Mezi použité postupy se dále řadí Du Pontova analýza, analýza ekonomické přidané hodnoty EVA, bonitní a bankrotní modely a mezipodnikové srovnání. V závěru jsou všechny výsledky shrnuty, zhodnoceny a je vyneseno doporučení.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses