Implementace modelu CAF ve vybraných institucích samosprávy - Borek, Jiří (2011)
Cílem této diplomové práce je charakterizovat průběh implementace modelu CAF na zvolených úřadech místní veřejné správy a zhodnotit rozdíly mezi vybranými příklady, dále navrhnout nové, efektivnější postupy při zavádění modelu CAF pro úřady samosprávy, a určit mechanismy pro snížení rizika, které je s tímto specifickým procesem spojeno. Jako příklady byly vybrány dvě rozdílné instituce veřejné správy - Městský úřad Konice a Krajský úřad Olomouckého kraje, u kterých byl postup implementace v řadě oblastí rozdílný, avšak u obou příkladů bylo možné také nalézt obdobné problémy při zavádění CAF i způsoby jejich řešení. Na základě vyhodnocení obou příkladů je následně navrhnuta nová metodika pro zavádění modelu CAF, která lépe eliminuje problémy, jež se nejčastěji vyskytují. V závěrečné kapitole je nastíněn pravděpodobný vývoj v oblasti řízení kvality na úřadech samosprávy ve střednědobém a v dlouhodobém horizontu.