Reforma systému potravinových poukazů v USA v 90. letech 20. století - Vaněk, Tomáš; Tajovský, Ladislav, 1973-; Johnson, Zdenka, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Ve své práci se zabývám reformou amerického Programu potravinových poukazů uskutečněnou v roce 1996 Zákonem o pracovních příležitostech a osobní odpovědnosti. Popíši jednotlivé parametry reformního zákona a dopady změn na účastníky Programu potravinových poukazů. Přestože se ve své práci budu zabývat přednostně Programem potravinových poukazů, neopomenu ukázat, jak Zákon o pracovních příležitostech a osobní odpovědnosti zasáhl některé další sociální programy v USA a jak tyto změny mohly nepřímo ovlivnit Program potravinových poukazů. Nastíním podmínky, které panovaly v období devadesátých let v USA, a ukáži jejich vliv na celkový výsledek reformy. Přiblížím také historický vývoj Programu potravinových poukazů a jeho historické milníky a ukáži tak cestu, kterou se Program v minulosti vyvíjel. Výsledkem této práce by měla být ucelená analýza změn, které přinesl Zákon o pracovních příležitostech a osobní odpovědnosti do Programu potravinových poukazů.
Vedoucí práce: Ladislav Tajovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses