Čínská ekonomika - úspěchy a problémy - Dressler, Daniel; Žamberský, Pavel; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Práce se zabývá hlavními úspěchy a problémy Čínské ekonomiky. První část analyzuje vývoj HDP Číny a její ekonomický růst, její měnovou politiku a zahraniční obchod. Druhá část se zaměřuje na hlavní problémy, kterými jsou nedosatek zdrojů surovin, stav životního prostředí a problémy spojené s populací, resp. stárnutí obyvatelstva a sociální nerovnosti.
Vedoucí práce: Pavel Žamberský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses