Analýza financování sportu v České republice - Valášek, Martin; Novotný, Jiří, 1946 leden 6.-; Kováč, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Hlavním cílem diplomové práce je shrnout současný systém financování sportu ze strany státu, odhalit jeho nedostatky a poukázat na klíčové oblasti, které řadí Českou republiku mezi tři nejhorší státy v Evropské unii s absolutní i relativní výši finančních prostředků směřujících do tělovýchovných aktivit. V teoretické části je shrnuta historie sportu v Českých zemích, společenský význam sportu a vymezení nestátní neziskové organizace, která v podobě občanských sdružení tvoří výchozí prvek pro následné analýzy alokace finančních prostředků do sportu. Praktická část se pak zabývá rozborem těchto analýz financování, které nabývají podoby přímých a nepřímých dotací ze strany státu.
Vedoucí práce: Jiří Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses