Legislativní a ekonomické problémy solární energie v ČR - Knězů, Kristýna; Hadrabová, Alena; Dvořák, Antonín; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tato práce pojednává o vývoji a problematice solární energie na území ČR a částečně SRN. Nejprve jsou v ní vysvětleny základní pojmy jako jsou obnovitelné zdroje energie, solární energie a fotovoltaické elektrárny. Dále se zabývá popisem historie vývoje solárních systémů na území České republiky a vznikající legislativy týkající se solární energie. Hlavní částí práce je analýza současného stavu solárních systémů na našem území především v souvislosti s dalším vývojem legislativního prostředí. Stejná pozornost je v práci věnována vývoji v SRN a jeho srovnání s vývojem u nás. Na základě zjištěných informací je v práci nastíněn možný budoucí vývoj v oblasti fotovoltaiky.
Vedoucí práce: Alena Hadrabová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses