NGO v ekologickém zemědělství – lobbing a vliv na veřejné mínění - Machátová, Hana (2011)
Bakalářská práce se zabývá působením neziskových organizací v České republice, které se zabývají sdružováním a zastupováním ekologických zemědělců nebo rozšířením informací o ekologickém zemědělství. Nejprve je samotný úvod do problematiky stručným popisem definice ekologického zemědělství, legislativy a financování. Dále jsou organizace PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců a PRO-BIO LIGA ochrany spotřebitelů biopotravin a přátel ekologického zemědělství zkoumány ve dvou oblastech, vlivu na veřejné mínění a lobbingu. Cílem práce je posoudit, jak je silný lobbing v oblasti ekologického zemědělství a do jaké míry neziskové organizace ovlivňují veřejné mínění.