NGO v ekologickém zemědělství – lobbing a vliv na veřejné mínění - Machátová, Hana; Říhová, Vladimíra; Doležalová, Antonie, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Bakalářská práce se zabývá působením neziskových organizací v České republice, které se zabývají sdružováním a zastupováním ekologických zemědělců nebo rozšířením informací o ekologickém zemědělství. Nejprve je samotný úvod do problematiky stručným popisem definice ekologického zemědělství, legislativy a financování. Dále jsou organizace PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců a PRO-BIO LIGA ochrany spotřebitelů biopotravin a přátel ekologického zemědělství zkoumány ve dvou oblastech, vlivu na veřejné mínění a lobbingu. Cílem práce je posoudit, jak je silný lobbing v oblasti ekologického zemědělství a do jaké míry neziskové organizace ovlivňují veřejné mínění.
Vedoucí práce: Vladimíra Říhová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses