Vývoj ekonomiky Francie v letech 2007 až 2010 - Svobodová, Lenka (2011)
Cílem této diplomové práce je zhodnotit ekonomickou situaci Francie analýzou makroekonomických ukazatelů od roku 2000 do roku 2010, přičemž hlavní důraz je kladen na období let 2007 až 2010. První kapitola popisuje základní geografické, demografické, politické a ekonomické údaje o Francii. Druhá kapitola analyzuje hlavní makroekonomické ukazatele Francie v letech světové finanční a ekonomické krize (2007 až 2010). Třetí kapitola je zaměřena na dopady světové finanční a ekonomické krize na francouzskou ekonomiku. Především je tato část zaměřena na problém veřejných financí, trhu práce a imigrace.