Analýza byrokracie v ČR na příkladu České správy sociálního zabezpečení - Španerová, Kateřina; Skopeček, Jan, 1980-; Kovanda, Lukáš, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Práce se zabývá problematikou růstu byrokracie v České republice. Hlavním předmětem zkoumání je hypotéza, zda s rostoucím počtem zaměstnanců úřadu roste či neroste objem výstupu úřadu a v jakém poměru. Jako výchozí zkoumaná instituce je použita Česká správa sociálního zabezpečení. Práce je rozdělena na dvě části. První část se věnuje definici a popisu byrokracie a charakterizuje nejdůležitější teoretické koncepty dle odborné literatury. Druhá část je zaměřena na konstrukci ekonometrického modelu, který odpovídá uvedené hypotéze. Jsou zde zohledněny všechny faktory ovlivňující počet zaměstnanců úřadu. Následně jsou provedeny predikce počtu zaměstnanců.
Vedoucí práce: Jan Skopeček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses