Problémy trhu práce v kraji Vysočina - Nováková, Andrea; Kadeřábková, Jaroslava, 1942-; Peková, Jitka, 1946-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce "Problémy trhu práce v kraji Vysočina" hodnotí na základě analýzy trhu práce a nezaměstnanosti v kraji Vysočina hlavní příčiny a průběh ekonomické recese, v závislosti na vývoji vybraných socioekonomických a demografických charakteristik, které trh práce ovlivňují. Práce se skládá s teoretické a praktické části. První kapitola je věnována základním teoretickým pojmům týkajícím se trhu práce, druhá kapitola se zabývá nezaměstnaností a objasňuje její ekonomické, sociální a psychologické dopady. V další kapitole Třetí kapitola obsahuje analýzu demografických a socioekonomických charakteristik ovlivňující trh práce v kraji. Čtvrtá kapitola hodnotí dopady a důsledky krize v Kraji Vysočina a objasňuje vznik finanční krize a její přesun do reálné ekonomiky. Pátá kapitola se týká analýzy trhu práce a nezaměstnanosti v období změn hospodářské cyklu. Poslední dvě kapitoly obsahují empirický výzkum realizovaný pomocí dotazníkového šetření, jehož úkolem bylo objasnit pocity a postoje obyvatel k nepříznivému ekonomickému vývoji a jeho dopady na trh práce a zaměstnanost.
Vedoucí práce: Jaroslava Kadeřábková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses