Integrované plány rozvoje měst na příkladu Ústí nad Labem - Sahulová, Markéta (2011)
Obsahem mé diplomové práce je řešení problematiky integrovaných plánů rozvoje měst v České republice, na konkrétním příkladu Ústí nad Labem. Krajské město má v současné chvíli pro své území zpracované tři integrované plány, z nichž dva jsou zónového charakteru -- IPRM Centrum a IPRM Neštěmice -- sídliště Mojžíř, a jeden s tématickým zaměření na oblast dopravy -- IPRM Mobilita. V teoretické části je rozebrána urbánní dimenze kohezní politiky Evropské unie a dále pak její podoba a metodika v podmínkách České republiky. Konkrétní integrované plány rozvoje města Ústí nad Labem jsou potom obsahem části praktické, která je zaměřena na aplikaci dokumentů do praxe, vyhodnocení skutečné provázanosti projektů a nalezení východisek pro následující programové období.