Další vzdělávání učitelů na základní škole - Raiskupová, Anna (2011)
Tato práce se zabývá vzděláváním učitelů na základní škole s ohledem na právní předpisy v této oblasti. Hlavní pozornost je dána na problematiku kvalifikovanosti s konkrétním výzkumem na základní škole v Horním Slavkově. Hlavním cílem práce bylo zmapovat stav kvalifikovanosti na dané škole, porovnat ji s průměrem v kraji a republice a zjistit možnosti jejího získání v Karlovarském kraji a navrhnout možná zlepšení. Z metod jsem mimo analýzy dat uplatnila i dotazníkové šetření. Pozornost byla také věnována metodám vzdělávání, odměňování učitelů a připravovaným změnám v dané oblasti. V závěru práce jsou stavena doporučení, jak by bylo možné zajistit kvalifikovaný pedagogický sbor.