Formy a výzvy multikulturalismu v 21. století v západním kontextu - Janů, Karolína; Müller, Karel B., 1972-; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Práce si klade základní tezi, zda multikulturní soužití, s akcentem na společnosti západní a severní Evropy, je ve své současné podobě funkční a má-li tento funkční potenciál i do budoucna. Nebo zda skutečně nastala v současnosti často proklamovaná "krize multikulturalismu" a do budoucna bude nutná výrazná přeměna multikulturní politiky západních států. Podkladem pro zkoumání situace v multikulturním soužití západních společností bude teoretická část práce, která se pokusí zmapovat souvislosti vzniku multikulturního fenoménu, postupný vývoj názorů na tento fenomén v oblasti filozofické, politické a sociologické, hlavní multikulturní debaty a obsah tohoto pojmu. V rámci druhé, empiricky zaměřené části práce budou na příkladu tří evropských států ilustrovány teoretické modely a charakteristiky, rozebírané v první části práce.
Vedoucí práce: Karel Müller
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses