Problematika zemědělství EU - Puchtová, Markéta; Kašpar, Václav; Vošta, Milan, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Tato práce je věnována především struktuře zemědělství EU ve srovnání s ostatními zeměmi, a to zejména s USA, jejichž zemědělství lze považovat za jedno z nejvyspělejších na světě, a dále s Ruskem a Ukrajinou. Je zaměřena také na význam produkce EU z ekonomického a socioekonomického hlediska, na zahraniční obchod EU se zemědělskými produkty a na její společnou zemědělskou politiku. Poslední část této diplomové práce je zaměřena na studii konkrétního zemědělského podniku (Ekofarma Svinná na Šumavě), a na to, do jaké míry je jeho chod ovlivněn politikou Evropské Unie.
Vedoucí práce: Václav Kašpar
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses