Vybrané strategie burzovních obchodů - Nováček, Jakub (2011)
Tato práce představuje dva druhy obchodování s akciemi pro drobného investora. První způsob se zaměřuje na zahraniční akcie, kdy pomocí technické analýzy vznikne obchodovatelné portfolio metodou párového obchodování. Tato metoda není příliš známá, proto je věnován prostor i pro její bližší představení. Druhá část práce se zaměřuje na akcie domácí a jejich obchodování jako dlouhodobé investici v podobě dividendových akcií. Zde hraje roli fundamentální analýza a znalost konkrétního hospodaření jednotlivých společností. Důraz je v obou případech kladen na nenáročnost udržování obchodovaného portfolia a jeho dobrou rentabilitu.