Vybrané strategie burzovních obchodů - Nováček, Jakub; Tyll, Ladislav; Tondlová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Tato práce představuje dva druhy obchodování s akciemi pro drobného investora. První způsob se zaměřuje na zahraniční akcie, kdy pomocí technické analýzy vznikne obchodovatelné portfolio metodou párového obchodování. Tato metoda není příliš známá, proto je věnován prostor i pro její bližší představení. Druhá část práce se zaměřuje na akcie domácí a jejich obchodování jako dlouhodobé investici v podobě dividendových akcií. Zde hraje roli fundamentální analýza a znalost konkrétního hospodaření jednotlivých společností. Důraz je v obou případech kladen na nenáročnost udržování obchodovaného portfolia a jeho dobrou rentabilitu.
Vedoucí práce: Ladislav Tyll
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses