Ocenění společnosti PKS MONT, a. s. - Strnad, Jakub; Scholleová, Hana, 1964-; Neubauer, Edmund; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Předmětem stanovení tržní hodnoty je akciová společnost PKS MONT specializující se na výrobu oken a dveří z plastu, dřeva a hliníku. Jedná se o společnost založenou v roce 1996 spadající do holdingu firem PKS působící převážně ve stavebním odvětví. Zmíněná společnost provedla v roce 2009 významnou investici do modernizace výrobního zařízení a nových výrobních prostor v hodnotě přesahující 120 mil. Kč, tedy více jak 90 % celkové sumy aktiv společnosti z předcházejícího roku. Trh, na kterém podnik působí, prochází vlivem celkového hospodářského poklesu krizí a tento pokles poptávky dopadá na dluhově zatížený podnik. Pokles poptávky se předpokládá v roce 2011, který je současně prvním rokem finančního plánu. Finanční plán je vystavěn na základech dosavadní finanční politiky firmy a je do jisté míry modifikován vlivem předpokládaného vývoje trhu s možností firmy nalézat na trhu své uplatnění v rámci sílícího konkurenčního boje. Smyslem celé práce je stanovení hodnoty podniku na základě diskontování volných peněžních toků plynoucích z podnikatelské činnosti. Na tok finančních prostředků má zásadní dopad pokles tržeb v roce 2011 a nutnost realizace průběžných investic v následujících letech s cílem udržet technický a technologický pokrok výroby v rámci konkurence a celého trhu. Predikce finančního plánu může posloužit managementu podniku k náhledu možného scénáře budoucího vývoje a přizpůsobit mu své jednotlivé kroky. Každý projekt je založen na jistých předpokladech a míře rizika, která může působit na stanovené předpoklady negativně i pozitivně, proto je závěr práce věnována analýze zabývající se odhalováním a zkoumáním dopadů rizikových faktorů na hodnotu podniku.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses