Analýza členské základny Euroregionu Glacensis - Hanušová, Barbora; Weingärtnerová, Markéta; Jílek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Bakalářská práce se zaměřuje na možnosti spolupráce obcí České republiky s obcemi sousedních států. Blíže specifikovanou formou spolupráce jsou euroregiony. Cílem práce je určit hlavní přínosy plynoucí obcím z členství v Euroregionu Glacensis a zhodnotit zapojení členských obcí do přeshraniční spolupráce. V teoretické části je obecně popsána spolupráce českých obcí s obcemi jiných států včetně možných forem spolupráce. Dále je podrobněji rozebrána jedna konkrétní forma spolupráce obcí -- euroregiony. Na příkladu Euroregionu Glacensis je zde ukázána činnost a fungování euroregionu. Praktická část se věnuje analýze členské základny. Analýza zahrnuje vývoj a strukturu členské základny a jejich zapojení do přeshraniční spolupráce. Součástí práce je i vlastní výzkum, který byl zrealizován mezi členskými obcemi Euroregionu Glacensis.
Vedoucí práce: Markéta Weingärtnerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses