Vývoj amerického hospodářství během druhé světové války - Kulhánek, Jan (2011)
Ve své bakalářské práci se věnuji vývoji ekonomiky (s důrazem na letecký průmysl) ve Spojených státech amerických během druhé světové války. V první části analyzuji vývoj a plány na produkci letounů před samotným vstupem USA do válečného konfliktu. Analýzu kroků a rozhodnutí, díky kterým se USA rozhodly pomoci svým spojencům, jsem učinil v další kapitole. Především první rok po vstupu USA do války zaslouţí zvýšenou pozornost. Samotný vývoj výstavby a financování továren spojených hlavně s leteckým průmyslem a také vládní zapojení se do těchto aktivit pomocí nejrůznějších agentur a úřadů jsem podrobil zkoumání v dalších kapitolách mé práce.