Vývoj amerického hospodářství během druhé světové války - Kulhánek, Jan; Stellner, František, 1966-; Tajovský, Ladislav, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Ve své bakalářské práci se věnuji vývoji ekonomiky (s důrazem na letecký průmysl) ve Spojených státech amerických během druhé světové války. V první části analyzuji vývoj a plány na produkci letounů před samotným vstupem USA do válečného konfliktu. Analýzu kroků a rozhodnutí, díky kterým se USA rozhodly pomoci svým spojencům, jsem učinil v další kapitole. Především první rok po vstupu USA do války zaslouţí zvýšenou pozornost. Samotný vývoj výstavby a financování továren spojených hlavně s leteckým průmyslem a také vládní zapojení se do těchto aktivit pomocí nejrůznějších agentur a úřadů jsem podrobil zkoumání v dalších kapitolách mé práce.
Vedoucí práce: František Stellner
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses